fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Συμβουλές για ευχάριστη αναπνοή!

Συμβουλές για ευχάριστη αναπνοή!

Εάν υποφέρετε από κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ήρθε η ώρα να μάθετε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες αλλά και τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αποκτήσετε και πάλι μία φρέσκια και καθαρή αναπνοή!

Οι 5 σημαντικότερες αιτίες της κακοσμίας του στόματος

Η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες . Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η πηγή του προβλήματος εντοπίζεται στο στόμα.

  • Κακή στοματική υγιεινή.

Η πλημμελής φροντίδα των δοντιών αποτελεί συχνά την μόνη αιτία κακοσμίας. Το 90% των δυσάρεστων οσμών του στόματος προέρχονται από την ίδια τη στοματική κοιλότητα - είτε από τις τροφές που τρώτε είτε από τα βακτήρια που βρίσκονται ήδη μέσα στην κοιλότητα. Τα υπολείμματα των τροφών αν δεν απομακρυνθούν έγκαιρα αποτελούν ιδανική εστία για τα μικρόβια του στόματος, τα οποία πολλαπλασιάζονται και παράγουν πτητικές ενώσεις θείου, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την στοματική κακοσμία.

  • Παθήσεις των ούλων.

Η κατάσταση της υγείας της στοματικής κοιλότητας μπορεί να επιδεινώσει την ανάπτυξη βακτηρίων και τη δυσοσμία, όπως για παράδειγμα η ξηροστομία, η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Η ουλίτιδα και κυρίως η χρόνια περιοδοντίτιδα συνοδεύονται συνήθως και από κάποιου βαθμού στοματική κακοσμία , που πολλές φορές μάλιστα μπορεί να αποτελεί και το μοναδικό σύμπτωμα που αντιλαμβάνεται ο ασθενής . Οι παθήσεις αυτές, που είναι αρκετά συχνές , χρειάζονται άμεση θεραπεία γιατί εκτός των άλλων μακροπρόθεσμα, δημιουργούν προβλήματα στους ιστούς και στη στήριξη των δοντιών.

  • Φαγητά με δυσάρεστες μυρωδιές.

Εάν η δυσάρεστη μυρωδιά μπει μέσα στο στόμα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα ξαναβγεί. Βασικοί ένοχοι είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλκοόλ και ο καπνός.

  • Τερηδόνα.

Πρόκειται για μία πολύ διαδεδομένη αρρώστια που ευθύνεται για το σάπισμα των δοντιών . Και στην περίπτωση αυτή , η κακοσμία μπορεί συχνά να αποτελεί το μοναδικό σύμπτωμα της νόσου , ιδίως αν η τερηδόνα εντοπίζεται κάτω από παλιά σφραγίσματα ή γέφυρες ή σε νεκρά και απονευρωμένα δόντια . Με τον εντοπισμό και τη θεραπεία του προσβεβλημένου δοντιού υποχωρεί και η στοματική κακοσμία.

  • Ασθένεια.

Κάποιες φορές η δυσοσμία του στόματος μπορεί να αποτελεί σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας. Η πιο συνήθης αιτία δυσοσμίας του στόματος, σε ότι αφορά στις ασθένειες, είναι ο διαβήτης ή η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

  • Φροντίζετε καθημερινά τα δόντια σας. Πρέπει να γίνει συνείδηση στον κάθε άνθρωπο από μικρή ηλικία ότι το καθημερινό, σωστό βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων και η απαραίτητη χρήση του οδοντικού νήματος συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της υγείας των δοντιών.
  • Επισκέπτεστε οπωσδήποτε δύο φορές το χρόνο τον οδοντίατρο σας. Το προληπτικό εξαμηνιαίο τσεκ απ, που περιλαμβάνει -εκτός από τη διάγνωση-και πλήρη συντήρηση του στόματος, είναι αναγκαίο όχι μόνο για τη μακρόχρονη υγεία των δοντιών και των ιστών, αλλά και για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού.
  • Αποφεύγετε να καλύπτετε τη δυσάρεστη αναπνοή με στοματικά διαλύματα. Αναζητήστε τα πραγματικά αίτια της κακοσμίας, καταπολεμώντας αυτά τα ίδια και όχι τα συμπτώματα τους, καλύπτοντας ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα υγείας.
  • Η χρήση των στοματικών διαλυμάτων θα πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά και αφού έχει γίνει θεραπεία από το γιατρό, ώστε να αρθούν τα αίτια της κακοσμίας, να διατηρηθεί άσηπτη η περιοχή και να επιτευχθεί η θεραπεία των ιστών γρηγορότερα.


Για την αποτελεσματική θεραπεία της κακοσμίας πρέπει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.