fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Κατηγορίες Οδοντοκρεμών

Κατηγορίες Οδοντοκρεμών

Υπάρχουν πολλές και ποικίλου τύπου οδοντόκρεμες σήμερα στην αγορά. Έτσι, οι σύγχρονοι οδοντίατροι μπορούν να συστήνουν στους ασθενείς τους διάφορα ειδικά προιόντα για κάθε τύπο οδοντιατρικού ή στοματολογικού προβήματος με σκοπό να τους προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας το οποίο υλοποιείται και αναπτύσσεται κάθε φορά που ασθενής βουρτσίζει τα δόντια του.

Σάυτό το σκεπτικό περιλαμβάνονται και οι οδοντόκρεμες που έχουν πλέον εξελιχθεί σε ένα για τη φροντίδα και θεραπεία των στοματικών και οδοντικών παθήσεων.

  • ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Πολλλές οδοντόκρεμες περιέχουν ένα χημικό συστατικό που μπορεί να συντελέσει στην ασφαλή λεύκανση των δοντιών.Συνήθως πρόκειται για οδοντόκρεμες με διάφορα υπεροξείδια,μαγειρική σόδα ή άλλα χημικά διαλύματα λεύκανσης.

Μερικές λευκαντικές οδοντόκρεμες συντελούν στη διατήρηση του αποτελέσματος της λεύκανσης των δοντιών που γίνεται στο ιατρείο ενώ άλλες μπορούν να συντελέσουν στη λεύκανση δοντιών μέσω του καθημερινού βουρτσίσματος καθώς και να εξαλείψουν τις διάφορες χρωματικές κηλίδες που εμφανίζονται στα δόντια.

  • ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η ευαισθησία των δοντιών που κυμαίνεται απο μέτριο έως πολύ υψηλό βαθμό είναι ένα πολύ ενοχλητικό φαινόμενο -σύμπτωμα και συχνά οδηγεί τους ασθενείς στον οδοντίατρο για την αντιμετώπισή του. Υπάρχουν αρκετές οδοντόκρεμες που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ευαισθησίας αυτήςαφού έχουν ήπια αποτριπτική δράση και είναι φιλικές για την αδαμαντίνη των δοντιών. Άλλες οδοντόκρεμες περιέχουν νιτρικό κάλιο που μπορεί να διεισδύσει στους οδοντικούς ιστούς και να φτάσει μέχρι τον πολφό-νεύρο του δοντιού, ανακουφίζοντας τα νεύρα που προκαλούν την ευαισθησία και εξαλείφοντας τον σχετικό πόνο

  • ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η χρήση οδοντόκρεμας στα παιδιά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Υπάρχουν ειδικές παιδικές οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο σε υψηλά ποσοστά  και μπορεί να προκαλέσουν τη λεγόμενη φθορίαση των δοντιών που χαρακτηρίζεται απο αλλοιώσεις στην επιφάνεια της αδαμαντίνης. Βέβαια υπάρχουν και αρκετές παιδικές οδοντόκρεμες με χαμηλότερα επίπεδα φθορίου που επίσης προστατεύουν απο την πλάκα και την τερηδόνα των δοντιών.

Υπάρχουν επίσης παιδικές οδοντόκρεμες για πολύ μικρά παιδιά και νήπια που δεν περιέχουν καθόλου φθόριο ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς σε περίπτωση κατάποσης κατα το βούρτσισμα των δοντιών.

Ακόμη έχουμε και οδοντόκρεμες που απευθύνονται σε παιδιά και έχουν μηδενική αποτριπτική επίδραση στην αδαμαντίνη ενώ δεν περιέχουν τεχνητά χρώματα ή χρωστικές.Έταιμπορούν τα παιδιά να βουρτσίζουν τακτικά και εντατικά τα δόντια τους με αυτές χωρίς οι γονείς τους να ανησυχούν για τυχόν παρενέργειες απο τη χρήση τους.

  • ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η επανασβεστίωση- επαναμελλικοποίηση των δοντιών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Ελάχιστα Επεμβατικής Οδοντιατρικής, που είναι μία οδοντιατρική θεραπευτική αντίληψη η οποία εφαρμόζεται πολύ συχνά σήμερα στη σύγχρονη οδοντιατρική πράξη.

Υπάρχουν προιόντα που λειτουργούν επανορθωτικά για τα δόντια, αποκαθιστώντας τους οδοντικούς ιστούς και υπηρετώντας μια μέθοδο θεραπευτικής αντιμετώπισης της πρόωρης τερηδόνας χωρίς να χρειαστεί επέμβαση του οδοντιάτρου ή τροχισμός δοντιού.

  • ΦΡΘΟΡΙΟ

Όλες σχεδόν οι οδοντόκρεμες περιέχουν φθόριο αφού αποτελέι σημαντικό στοιχείο για την πρόληψη και αποφυγή της τερηδόνας των δοντιών.

Το φθόριο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της επιτάχυνσης και εντατικοποίησης του φαινομένου της ανάπλασης- επανόρθωσης των οδοντικών ιστών με συνέπεια να έχουμε θεραπευτική αναστροφή της εξέλιξης των πρόωρων τερηδόνων και χωρίς την παραδοσιακή επέμβαση του οδοντιάτρου με τροχισμό δοντιού ή με άλλο επεμβατικό τρόπο.

  • CPP-ACP

Άλλες οδοντόκρεμες περιέχουν το συστατικό ccp-acp που είναι φωσφοπεπτίδια της καζείνης με άμορφο φθοριούχο φωσφορικό ασβέστιο. Αυτό το συστατικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την απασβεστίωση-αποδομηση των οδοντικών ιστών και βελτιώνει την επανασβεστίωση-αναδόμηση των υποεπιφανειακών τερηδονισμών της αδαμαντίνης

  • ΞΥΛΙΤΟΛΗ

Η ξυλιτόλη είναι ένα ακόμη συστατικό που χρησιμοποιείται στις οδοντόκρεμες με επανορθωτική δράση στους οδοντικούς ιστούς.

Συχνά χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο της ζάχαρης και λειτουργεί σαν φορέας ή αποθήκη φωσφορικών ενώσεων του ασβεστίου που συντελούν στην ανάπλαση των οδοντικών ιστών. Η προσθήκη φθορίου στην ξυλιτόλη βελτιώνει την επανορθωτική της δράση εφόσον βέβαια η συγκέντρωση του φθορίου ξεπερνά τα 0,8ppm(μέρη ανα εκατομμύριο)

  • ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

Υπάρχουν τέλος και άλλες ειδικές οδοντόκρεμες που εμπεριέχουν συστατικά για αν φρεσκάρουν την αναπνοή ενώ άλλες χρησιμοποιούνται σε αθενείς που έχουν προβλήματα με φλεγμονές ή μικροβιακές λοιμώξεις στο στόμα τους. Υπάρχουν ακόμη και οδοντόκρεμες που δεν απευθύνονται σε ασθενείς με δόντια αλλά έχουν ειδική σύνθεση για τον καθαρισμό τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Ακόμη υπάρχουν οδοντόκρεμες που έχουν ή δεν περιέχουν χημικές εώσεις και απευθύνονται σε ασθενείς που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε προιόντα στοματικής υγιεινής που χρησιμοποιούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.