fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια αποτελεσματική, ασφαλή και προβλέψιμη ως προς το τελικό αποτέλεσμα λύση σε περιπτώσεις που λείπουν δόντια.


Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα, ή όπως αλλιώς λέγονται "φυτευτά δόντια", αποτελούν την τελευταία προηγμένη και αξιόπιστη μέθοδο αποκατάστασης των δοντιών που για οποιαδήποτε λόγο έχει χάσει ο ασθενής. Στην περίπτωση που έχουν χαθεί τα φυσικά δόντια, τεχνητά υποκατάστατα της οδοντικής ρίζας εμφυτεύονται μέσα στη γνάθο. Τα νέα δόντια κατόπιν στερεώνονται μέσα σ'αυτές τις τεχνητές ρίζες.

Το οδοντιατρείο μας αναλαμβάνει την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση των ασθενών, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες αρχές στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και στην ολοκλήρωση τους με τις απαραίτητες προσθετικές εργασίες (στεφάνες ή γέφυρες).

Tα εμφυτεύματα αποκαθιστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την μασητική λειτουργία, την ομιλία και την αισθητική, χωρίς να δημιουργούν την αίσθηση ξένου σώματος. Με τα εμφυτεύματα αισθάνεται κανείς ότι έχει αποκτήσει ξανά τα φυσικά του δόντια.

Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από ένα απόλυτα αποδεκτό βιολογικά υλικό, το τιτάνιο και χρησιμοποιούνται ήδη πάνω από 30 χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την αποδοχή τους από τον οργανισμό.

Με τη βοήθεια των εμφυτευμάτων μπορούμε:

 • Να αντικαταστήσουμε ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν, χωρίς να τροχίσουμε τα διπλανά υγιή δόντια (όπως με τις κλασσικού τύπου γέφυρες).
 • Να κατασκευάσουμε ακίνητη προσθετική εργασία (γέφυρα) σε περιπτώσεις που με την κλασική προσθετική μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνο κινητή (αφαιρούμενη) οδοντοστοιχία.
 • Σε περίπτωση που λείπουν όλα τα δόντια από το στόμα, μπορούμε να βελτιώσουμε τη συγκράτηση των ολικών οδοντοστοιχιών με τη τοποθέτηση 2-4 εμφυτευμάτων σε κάθε γνάθο.

Η επέμβαση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων διαρκεί 1-2 ώρες και είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς χορηγείται τοπική αναισθησία.


Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η επέμβαση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων διαρκεί 1-2 ώρες και είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς χορηγείται τοπική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχουν κάποιες ενοχλήσεις (ελαφρό πρήξιμο της περιοχής, πόνος, κ.λπ.) που είναι ήπιες, ελέγχονται πλήρως με παυσίπονα και διαρκούν 3-4 ημέρες. Οι ασθενείς μας περιγράφουν τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις σαν αυτές που ακολουθούν μια εξαγωγή δοντιού.


Πώς τοποθετούνται τα εμφυτεύματα;

Έπειτα από μία πρώτη ενημέρωση του ασθενούς και εφόσον αυτός αποφασίσει να προχωρήσει στη λύση των εμφυτευμάτων ενημερώνεται για το σχέδιο θεραπείας που ενδείκνυται για την περίπτωσή του.

Εφόσον αποφασίσει στην εκτέλεση του σχεδίου θεραπείας το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει (έπειτα από τις κατάλληλες ακτινογραφίες) είναι η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Αυτή γίνεται στο ιατρείο μας με τοπική αναισθησία και είναι ανώδυνη. Τα εμφυτεύματα μένουν έτσι για ένα διάστημα περίπου 3-4 μηνών μέχρι να προβούμε στην προσθετική αποκατάσταση αυτών.

 

1η φάση Τοποθέτησης

 • Κατα την πρώτη φάση της χειρουργικής διαδικασίας γίνεται τοπική αναισθησία,τομή στα ούλα για την προσπέλαση στο οστό και τρυπανισμός του οστού για την δημιουργία της κατάλληλης υποδοχής (φρεατίου) για το εμφύτευμα
 • Ακολουθεί η τοποθέτηση του εμφυτεύματος μέσα στο οστό στην ειδική υποδοχή (φρεάτιο) που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.
 • Στη συνέχεια,τοποθετείται σε ειδική υποδοχή του εμφυτεύματος η βίδα κάλυψης αυτού.
 • Η επέμβαση ολοκληρώνεται με την συρραφή των ούλων.Το χρονικό διάστημα των 4 μηνών είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί η λεγόμενη οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος, η οποία σημαίνει την άμεση επαφή μεταξύ οστού και εμφυτεύματος.

2η φάση 

 • Μετά την περίοδο αναμονής των 4 μηνών,το επόμενο βήμα είναι να τοποθετηθεί η βίδα επούλωσης που θα βοηθήσει στην καλή διαμόρφωση  των ούλων γύρω απο το εμφύτευμα.
 • Στη συνέχεια,μπορούμε να πάρουμε τα αποτυπώματα τα οποία αποστέλλονται στο εργαστήριο για την κατασκευή των προσθετικών εργασιών
 • Οι στεφάνες είναι πλέον έτοιμες να τοποθετηθούν στο στόμα του ασθενούς με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα που ανταγωνίζονται αυτά των φυσικών δοντιών.

 

 


Προϋποθέσεις για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

 • Το οστό της γνάθου να είναι υγιές και να έχει επαρκή πυκνότητα και ύψος (ελέγχεται ακτινογραφικά).
 • Τα ούλα να είναι υγιή ή αν υπάρχει περιοδοντική νόσος να είναι υπό έλεγχο.
 • Το άτομο στο οποίο θα τοποθετηθούν να είναι ικανό να τηρεί τους κανόνες στοματικής υγιεινής (να μπορεί να χειρίζεται οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα).
 • Να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην γενική υγεία, π.χ: Διαβήτης μη ελεγχόμενος ή άλλες μεταβολικές παθήσεις. Υπερπαραθυροειδισμός. Παθήσεις του κολλαγόνου. Ασθένειες που επηρεάζουν την επουλωτική ικανότητα του οργανισμού και το αμυντικό του σύστημα.

Η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:

09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Προσωπικά δεδομένα

Επικοινωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.