fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Laser στην Οδοντιατρική

Με τις αξιόλογες νέες θεραπείες με τη χρήση των λέιζερ οι οδοντιατρικές εργασίες γίνονται ταχύτερα, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη άνεση από το παρελθόν.

Στην αναζήτησή μας να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε θεραπευτικές επιλογές που θα επιτρέπουν να αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εργασιών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε την οδοντιατρική θεραπεία με τη χρήση των λέιζερ.


Στοιχεία σχετικά με τα λέιζερ στην οδοντιατρική

Τα λέιζερ, τα οποία χρησιμοποιούνται για έναν μεγάλο αριθμό οδοντιατρικών εργασιών, είναι συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παράγουν μια εστιασμένη δέσμη φωτός, σε μικρούς παλμούς για την απομάκρυνση φλεγμονωδών στοιχείων ή την αφαίρεση οδοντικής τερηδόνας, με μεγάλη ακρίβεια. Δεν προκαλούν πόνο και δεν παράγουν δονήσεις και γενικά περιορίζουν την ανάγκη της χρήσης αναισθητικών. Η δέσμη των ακτινών λέιζερ επίσης αποστειρώνει την προσβεβλημένη περιοχή και απομονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για την εμφάνιση φλεγμονής ή αιμορραγίας.

Οι πιο κοινοί τύποι συστημάτων λέιζερ που μπορούν να βρεθούν στο οδοντιατρείο ανήκουν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους, που εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία.

 1. Σκληροί ιστοί (δόντια)
 2. Μαλακοί ιστοί (ούλα)
 3. Στάδια της αισθητικής οδοντιατρικής, όπως ο πολυμερισμός των εμφρακτικών υλικών που έχουν το χρώμα του δοντιού και η λεύκανση των δοντιών.

Είναι η χρήση των συσκευών λέιζερ κάτι καινούριο στην οδοντιατρική;

Σύντομα μετά την επινόησή τους στις αρχές του 1960, τα λέιζερ είχαν χρησιμοποιηθεί πειραματικά στα δόντια και στα ούλα και ακολούθησε η χρήση τους στην οδοντιατρική για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου καθώς και η εφαρμογή τους στη χειρουργική του στόματος. Επιπλέον, το 1997 η FDA ενέκρινε τη χρήση μιας νέας συσκευής λέιζερ που θεραπεύει την οδοντική τερηδόνα και ονόμασε τη μέθοδο αυτή «ιατρική του 21ου αιώνα».

Σήμερα, τα λέιζερ χρησιμοποιούνται από οδοντιάτρους σε ολόκληρο τον κόσμο και δίνουν μεγάλη ικανοποίηση στους ασθενείς τους.


Είναι τα λέιζερ ασφαλή;

Στα χέρια ενός επιδέξιου, ειδικά εκπαιδευμένου οδοντιάτρου, τα λέιζερ θεωρούνται ασφαλή. Επειδή τα οδοντιατρικά λέιζερ είναι χαμηλής ισχύος, είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των ευαίσθητων ιστών του στόματος. Επιπλέον, η ελεγχόμενη θερμότητα και η φωτεινή ακτινοβολία των λέιζερ καταστρέφει πολλά βακτηρίδια και ιούς που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα.


Τι τύπου θεραπευτικές διαδικασίες μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση των λέιζερ;

Ανάλογα με τη ρύθμιση της ισχύος του, το λέιζερ μπορεί να αφαιρέσει οδοντικούς ιστούς, τερηδόνα, αδαμαντίνη ή την υποκείμενη οδοντίνη. Προς το παρόν το λέιζερ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση παλιών μεταλλικών εμφράξεων (αμαλγάματος).


 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης των λέιζερ στην οδοντιατρική έναντι της παραδοσιακής θεραπείας;

Οι οδοντιατρικοί ασθενείς που δέχονται θεραπεία με τη χρήση των λέιζερ αναφέρουν ότι αισθάνονται πολύ μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή. Σε πολλές περιπτώσεις, η ανάγκη της χρήσης τοπικής αναισθησίας περιορίζεται μαζί με τις αντίστοιχες παρενέργειες. Επίσης, οι ασθενείς χρειάζεται να περάσουν λιγότερο χρόνο, καθισμένοι στην οδοντιατρική καρέκλα! Άλλα πλεονεκτήματα είναι:

 • Μεγαλύτερη ακρίβεια
 • Ταχύτερη επούλωση
 • Μειωμένος κίνδυνος φλεγμονής
 • Μειωμένη ευαισθησία
 • Μικρότερη αιμορραγία κατά τη χειρουργική του περιοδοντίου
 • Λιγότερος μεταχειρουργικός πόνος
 • Λιγότερος θόρυβος από τα παραδοσιακά κοπτικά εργαλεία με χειρολαβές
 • Δεν υπάρχει παραγωγή δονήσεων
 • Αποφεύγεται το υπόλειμμα οξειδίου του αλουμινίου (που μένει μετά τη χρήση των μεθόδων της αεροαποτριβής)
 • Μεγαλύτερη διατήρηση υγιούς ιστού

 Η θεραπεία με τη χρήση λέιζερ απαιτεί λιγότερο χρόνο απ’ ότι η εφαρμογή των παραδοσιακών θεραπευτικών διαδικασιών;

Ναι. Χωρίς το χρόνο που απαιτείται για τη χορήγηση αναισθητικού και το χρόνο που χρειάζεται να περιμένει κανείς για να δράσει το αναισθητικό, τα συνηθισμένα σφραγίσματα συνήθως εκτελούνται γρηγορότερα. Όσον αφορά την αισθητική οδοντιατρική, οι εμφράξεις στο χρώμα του δοντιού, τα ένθετα, τα επένθετα και οι προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών σκληραίνουν στο ένα τέταρτο του χρόνου από αυτόν που απαιτείται με τα παραδοσιακά μέσα. Η λεύκανση με τη χρήση των λέιζερ επιτυγχάνεται σε μερικές ώρες αντί για μέρες ή εβδομάδες.


Θα χρειαστώ τοπικό αναισθητικό κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τη χρήση συσκευής λέιζερ;

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι αισθάνονται πολύ άνετα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τη χρήση λέιζερ. Όμως, θα μελετήσουμε την δική σας προσωπική περίπτωση ξεχωριστά, πριν από τη θεραπεία για να σας προσφέρουμε την επιλογή που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Σε μερικές περιπτώσεις θα συστήσουμε τοπική αναισθησία πριν από τη θεραπεία.


 Τι θα αισθανθώ κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της θεραπείας με λέιζερ;

Θα ακούσετε έναν μικρό θόρυβο και έναν ελαφρύ συριστικό ήχο από μια συσκευή εκροής αέρα που, είναι συνδεδεμένη με τη συσκευή λέιζερ. Θα αισθανθείτε την επαφή της χειρολαβής και μια διαβροχή με νερό όταν θα αρχίσει η θεραπεία.


Η ασφάλεια μου θα πληρώσει για τις υπηρεσίες που παρέχονται με τη χρήση του οδοντιατρικού λέιζερ;

Ίσως να χρειαστεί μια προέγκριση. Ελέγξτε αν το ασφαλιστικό σας ταμείο καλύπτει τη θεραπεία με τη χρήση λέιζερ. Σε κάποιες περιπτώσεις, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα καλύψει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί σε μια παραδοσιακή οδοντική αποκατάσταση.


Πώς μπορώ να γνωρίζω αν η οδοντιατρική με τη χρήση λέιζερ είναι κατάλληλη μέθοδος για μένα;

Ρωτήστε μας! Μετά από μια λεπτομερή εξέταση και τη διάγνωση που θα ακολουθήσει, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε αν η θεραπεία με τη χρήση λέιζερ είναι για σας μια καλή επιλογή.


Μια τελευταία λέξη

Η οδοντιατρική θεραπεία με τη χρήση λέιζερ αφορά μια νέα τεχνολογία που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημά σας με μεγάλη ακρίβεια. Η συνεισφορά μας στη διατήρηση του δικού σας χαμόγελου για ολόκληρη τη ζωή σας αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο. Η θεραπεία με λέιζερ ίσως αποτελεί ένα βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Αν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με τη θεραπευτική χρήση των λέιζερ, παρακαλούμε ρωτήστε μας!

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:

09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00

Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Προσωπικά δεδομένα

Επικοινωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.