fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Κλείστε Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Επικοινωνία

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ (CAD/ CAM)

Αισθητική οδοντιατρική

 

Στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων, της σύγχρονης αυξανόμενης τεχνολογίας και του «πάθους» για γρήγορα , αξιόπιστα και διαρκείας αποτελέσματα, η Ιατρική και η Οδοντιατρική δεν θα μπορούσαν να είναι πίσω.
Η Ρομποτική Ιατρική, χρόνια τώρα, με αιχμή δόρατος το Da Vinci πρωτοπορεί στο τομέα αυτό. Οι ασθενείς σήμερα θέλουν να θεραπεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άμεσα και γρήγορα, με ελάχιστες παρεμβατικές μεθόδους, με ελάχιστη νοσηλεία, «ταλαιπωρία» και αν γίνεται και κόστος. Η Ρομποτική τεχνολογία με τα μέσα που διαθέτει και τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της εγγυάται όλα τα ανωτέρω.
Η ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη Οδοντιατρική ( Ρομποτική Οδοντιατρική ) εδώ και είκοσι πέντε χρόνια συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών σε κάθε τομέα και ειδικότητα της Οδοντιατρικής όσο και στην εξέλιξη της καθαυτού επιστήμης.
Προγράμματα παρακολούθησης κίνησης οδοντιατρείων και ασθενών , ψηφιακή και πανοραμική ακτινογραφία, αξονική τομογραφία, ενδοστοματικές και «μικροσκοπικές» κάμερες, ψηφιακή απεικόνιση- ανάλυση δειγματοληψίας χρώματος δοντιών είναι μερικοί από τους τομείς που βρίσκει έντονη εφαρμογή η σύγχρονη μορφή αυτής της οδοντιατρικής. Φυσικά, κορμός και κεφαλή ύπαρξης και λειτουργίας της Ρομποτικής Οδοντιατρικής είναι οι CAD/ CAM εφαρμογές.
Η CAD/ CAM τεχνολογία ( ρομποτική Οδοντιατρική ) σημαίνει Οδοντιατρική μηχανικά και σχεδιαστικά υποστηριζόμενη, αποκλειστικά συνεργαζόμενη με ψηφιακή υπολογιστική τεχνολογία- computers. Με απλά λόγια, μια συσκευή ( λογισμικού ) σχεδιάζει με τη βοήθεια computer προσθέσεις, ακτινογραφίες, χαμόγελα κλπ και μία δεύτερη συσκευή ( τόρνοι ) «κόβει» και κατασκευάζει αποκαταστάσεις, νάρθηκες, διαγνωστικά εκμαγεία κλπ.
Στην ορθοδοντική, σε επιλεγμένες περιπτώσεις, το computer συνεργάζεται με το σύστημα Invasalign, δημιουργώντας έτσι διάφανους λεπτούς νάρθηκες αντικαθιστώντας τελείως τα σιδεράκια.Στην εμφυτευματολογία, ο συνδυασμός ψηφιακής αξονικής τομογραφίας με ειδικά προγράμματα όπως π.χ. το Simplant, και άλλων λογισμικών και εργαλείων μπορούν να τοποθετήσουν εμφυτεύματα σε τρισδιάστατη θέση, με απίστευτη ακρίβεια μειώνοντας σημαντικά χρόνους επέμβασης, επούλωσης και δυσανεξίας ασθενών.
Στην αισθητική οδοντιατρική η λεύκανση, ο σχεδιασμός χαμόγελου, επιμορφωτικά οδοντιατρικά προγράμματα ασθενών, είναι μερικά από τα τελευταία επιτεύγματα της.
Στην επανορθωτική οδοντιατρική διακρίνουμε τη ανώδυνη αναισθησία, τον ηλεκτρονικό εντοπισμό τερηδόνας ,την ηλεκτρονικά υποβοηθουμένη μέθη ( στο εξωτερικό μόνο ), την ηλεκτρονική καταγραφή περιοδοντολογικού χάρτη και βλαβών , τον ηλεκτρονικό εντοπισμό ακροριζίου, την computerized διόρθωση σύγκλεισης ( T-SCAN ) και πολλά άλλα.
Η οζονοθεραπεία, άκρως διαδεδομένη και χρήσιμη σε πολλούς κλάδους της ιατρικής και οδοντιατρικής, υποβοηθείται πλέον μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων .
Κορωνίδα όμως όλων των παραπάνω επιτευγμάτων και εφαρμογών της ηλεκτρονικά υποβοηθούμενης οδοντιατρικής , αποτελεί στο χώρο της προσθετικής η δημιουργία και χρησιμοποίηση , εδώ και 30 περίπου χρόνια ,μηχανημάτων τύπου Robot , CAD/CAM , τα οποία κατασκευάζουν δίπλα στον ασθενή οδοντοπροσθετικής εργασίες ( π.χ. ένθετα , στεφάνες , γέφυρας , κλπ. ) μέσα σε μια - δυο ώρες .
Με αυτά τα μηχανήματα - robot , οι ασθενείς στο οδοντιατρείο μπορούν να αποκαταστήσουν προσθετικές βλάβες της στοματικής κοιλότητας μέσα σε μια μόνο συνέδρια ,σ` ελάχιστο χρόνο , εξαλείφοντας χρονοβόρα και πολλά ραντεβού αν ακολουθούσαν την κλασσική και γνωστή οδό των οδοντοτεχνιτών. Εκτός από την άμεση και γρήγορη αποκατάσταση τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά των προβληματικών δοντιών έχουμε πλήθος πλεονεκτημάτων μέσω τη ρομποτικής οδοντιατρικής όπως :
- αποκαταστάσεις τέλειας ακρίβειας , εφαρμογής.
- Άριστη αισθητική και βιοσυμβατότητα.
Οι προσθέσεις αυτού του είδος δεν έχουν καθόλου μέταλλο , είναι ολοκεραμικές , ενώ τα χρωματολόγια είναι πιστά αντίγραφα χρωμάτων - οδηγών την οδοντοστοιχίας μας χαρίζοντας πιστότητα, πολύ υψηλή αντοχή, μακροβιότητα και άριστη χρωματική απόδοση.
Επίσης οι εταιρίες έχουν κυκλοφορήσει πολύ υψηλής ποιότητας και αισθητικής κεραμικών - blocks τα οποία μιμούνται ακριβώς τη δομή και τις φυσικές ιδιότητες ( ως προς το χρώμα , αντανάκλαση φωτός κλπ.) των δοντιών επαυξάνοντας ακόμα περισσότερο το αισθητικό αποτέλεσμα.
- ελάχιστος τροχισμός.
Ζώντας στην εποχή της ελάχιστα επεμβατικής ιατρικής - οδοντιατρικής , με το σύστημα αυτό χρειάζεται λιγότερη αποκοπή οδοντικών σκληρών ιστών , προσφέροντας μας πολλά πλεονεκτήματα.
Οι ασθενείς με το τρόπο αυτό , δεν χρειάζονται αποτυπώματα , πολλές αναισθησίες και ραντεβού , δημιουργία προσωρινών - μεταβατικών εργασιών , με τα γνωστά προβλήματα ( ευαισθησία δοντιών , σπάσιμο η ξεκόλλημα προσωρινών , κλπ. )
Ο τρόπος λειτουργίας και κατασκευής Cad - cam αποκαταστάσεων είναι ο εξής :
1) αφού παρασκευαστεί το δόντι παίρνουμε μία ψηφιακή φωτογραφία μέσω του μηχανήματος και με τη βοήθεια του ψηφιακού λογισμικού σχεδιάζουμε τρισδιάστατα την προσθετική εργασία μας ( CAD εφαρμογή ).
2) Στο επόμενο στάδιο, βάζουμε το κατάλληλο υλικό επιλογής μας στο μηχάνημα αποκοπής ( σαν τόρνοι υψηλότατης ακρίβειας ) το οποίο «σμιλεύει» , κατασκευάζει τη τελική προσθετική αποκατάσταση.
3) Στην τελική φάση, συγκολλούμε την εργασία στο στόμα του ασθενούς, με ειδικά συγκολλητικά συστήματα, αποκαθιστώντας λειτουργικά, αισθητικά τέλεια τη βλάβη σ' ελάχιστο χρόνο και με το λιγότερο κόπο του ασθενή.
Η ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη Οδοντιατρική ( CAD/ CAM ) αποτελεί σήμερα ίσως τον πιο ενδιαφέρον και αναπτυσσόμενο κλάδο της σύγχρονης Οδοντιατρικής, σεβόμενη οικολογικές, βιολογικές και ανθρώπινες πτυχές του σύγχρονου ανθρώπου.

Read 5848 times Last modified on Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 09:32

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.