fbpx

Δευ, Τρί, Πέμ, Παρ: 09:00 - 14:00 και 17:30 - 21:00, Τετάρτη: 09:00 - 14:00

Κλείστε Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Επικοινωνία

 

Οι γέφυρες είναι οι κατασκευές  που αντικαθιστούν ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί. Τροχίζουμε κατάλληλα, αφαιρώντας οδοντική ουσία, τα γειτονικά του κενού δόντια και τοποθετούμε σε αυτά στεφάνες “γεφυρώνοντας” το κενό που υπήρχε.


Οι ακίνητες γέφυρες συγκολλούνται μόνιμα στη θέση τους πάνω στα οδοντικά στηρίγματα – δηλαδή τα ακραία δόντια που ορίζουν το διάστημα. Σε αντίθεση με τις κινητές μερικές οδοντοστοιχίες, η ακίνητη γέφυρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Μια ακίνητη γέφυρα αποτελεί συσκευή που απαρτίζεται τυπικά από 3 στοιχεία:  Ένα τεχνητό δόντι ενωμένο μεταξύ δυο στεφάνων (βλέπε διάγραμμα) οι οποίες προσκολλούνται στα οδοντικά στηρίγματα.

Σε ποιες περιπτώσεις τοποθετείται μια γέφυρα;

Αν σας λείπουν οποιαδήποτε δόντια και θέλετε να έχετε μια καλή στοματική υγιεινή τότε είστε ιδανικός υποψήφιος για μια γέφυρα. Η γέφυρα είναι η πιο φυσική επιλογή για να συμπληρώσετε στο στόμα το κενό που προκλήθηκε από τα ελλείποντα δόντια.
Οι ακίνητες γέφυρες βελτιώνουν τη μασητική ικανότητα και ομιλία ενώ συνάμα προστατεύουν την εμφάνιση σας προλαμβάνοντας την κατάρρευση των χαρακτηριστικών του προσώπου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και γήρανση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή τοποθέτηση μίας γέφυρας

  • Ο αριθμός των δοντιών που λείπουν να μην είναι μεγάλος. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως μία γέφυρα δεν πρέπει να αντικαθιστά περισσότερα από τρία συνεχόμενα ελλείποντα δόντια.
  • Τα φυσικά δόντια στα οποία θα στηριχθεί η γέφυρα να είναι υγιή.
  • Να υπάρχουν φυσικά δόντια εκατέρωθεν του κενού, ώστε η γέφυρα να έχει στήριξη και στα δύο άκρα της.
  • Να μην υπάρχει περιοδοντική νόσος ή να έχει τεθεί υπό έλεγχο.
  • Το άτομο στο οποίο θα τοποθετηθεί η γέφυρα να τηρεί καλή στοματική υγιεινή.

Μεταλλοκεραμικές γέφυρες


Η γέφυρα πορσελάνης που περιλαμβάνει μέταλλο κάτω από αυτήν (μεταλλοκεραμική) είναι δυνατή και αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για την οπίσθια περιοχή του στόματος. Αν κατασκευασθεί από ένα προσοντούχο οδοντοτεχνίτη, η αποκατάσταση μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να κρύβει το μέταλλο. Αυτό γίνεται συνήθως κατορθωτό εάν ο οδοντίατρος παρασκευάσει κατάλληλα το δόντι-στήριγμα, ώστε να υπάρχει κατάλληλος χώρος για το μέταλλο και την πορσελάνη μαζί.
Οι γέφυρες αυτού του τύπου έχουν γενικά καλή αισθητική, μεγάλη αντοχή και ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Ολοκεραμικές

Οι ολοκεραμικές γέφυρες είναι ένα πολύ νέο σύστημα κατασκευής που επιτρέπει μια στεφάνη πορσελάνης να κατασκευάζεται χωρίς μεταλλικό σκελετό.
Στο οδοντιατρείο μας παρέχουμε την τελευταία λέξη της αισθητικής χωρίς μέταλλο και με μεγάλη αντοχή αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία κομπιούτερ CAD/CAM.

Οι ολοκεραμικές γέφυρες είναι αισθητικά άψογες, μοιάζουν  επακριβώς με τα φυσικά δόντια και συνάμα είναι πάρα πολύ ασφαλής και άθραυστες.

Γέφυρες Ζιρκονίου


Το Ζιρκόνιο είναι ο λευκός εσωτερικός πυρήνας της γέφυρας ο οποίος είναι πολύ δυνατός. Κάνει τη γέφυρα να είναι φανταστικά ζωηρόχρωμη και πραγματική. Είναι η απόλυτη επιλογή αν θέλετε γέφυρες που να μοιάζουν με φυσικά δόντια.

Το ζιρκόνιο είναι τόσο σκληρό που μπορεί να κοπεί μόνο με laser και  αυξάνει τη φυσικότητα της γέφυρας  λόγω του χρώματος του.

Οι ολοκεραμικές γέφυρες ζιρκονίου είναι έργα τέχνης που αντέχουν πάρα πολύ πίεση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μεγάλης πίσω γέφυρας στη μασιτική περιοχή.

Συχνές ερωτήσεις - FAQ

Read 6027 times

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε εξέλιξη του Ιατρείου μας, ακολουθώντας μας στα social media.